running free

Det blev en tur ut till Ikea fältet idag. Hade egentligen tänkt att ta det lite lugnt eftersom hon fick gå ganska länge igår i paddocken. Men ville rida ut och få lite varierad träning för jag kände inte för att rida i paddocken idag igen så. Hon blev väldigt pigg bara när det andra galoppera iväg så hon skulle springa ifatt dom. Så när vi skulle galoppera så var hon nästan omöjlig att få stopp på! Men i traven och skritten så jobba hon på jätte fint!



Bilden är ifrån Strömsholmstävlingarna 2008. Längtar till årets tävlingar. Kommer bli massor med bilder! :-)

Ridpass

Idag blev det hoppning i paddocken :-)











Sista bilden är väl inte något graciös men men :-)

29e Maj

Det blev ett ridpass med Bella idag. Eftersom ridhuset var upptaget av en massa ungar så fick vi rida i paddocken. Paddocken bestod mer av vatten idag än sand/grus. Så när vi var klara så hade hon lera ända upp till magen. Sen skulle jag precis skirtta av henne då börjar det ÖSREGNA! DÅ kom jag på att lilla ridhuset var ledigt. Så smart man är ibland! (y)

Nu är jag hos mamma och väntar på att oliver ska komma. Sen blir det hem till sara! :))

Skrittur

Det blev bara en skritt tur ut i skogen idag med Viktoria och Simone. Idag var hon inte alls tittig hon var lugn och bara trampa på! Jätte skönt och man kunde slappna av, men där emot var det jätte mycket knott så hästarna blev lite irriterande.

Nu blir det en hemma kväll helt ensam. Har fått hemkört kebab och en cola! (y)

28e Maj

Härligt att bli sjuk till helgen när man har planerat massor!
Halsen gör ont och förkyld! :(
Blir en fredag att bara vara hemma och vila upp sig till imorgon för då har jag inte tid att vara sjuk!

Tandorikyckling med vitlöksstekt potatis till lunch idag... fast ne tar donken med Jenny ist! ;-)


Dressyr träning

Dressyr träning idag med Bella och det kändes jätte bra idag! Det vi tränade på förra gången kom vi igång med på en gång den här gången. Måste verkligen införskaffa mig ett dressyr spö nu. Det händer oftast ingenting när man skänklar på henne. Så man måste rida med benen hela tiden så måste ta lite hjälp av spö för då lyssnar hon på en gång. Galoppen är fortfarande någonting vi verkligen måste jobba med känner jag. Så fort man saktar in galoppen så bryter hon av till trav igen. Så måste verkligen träna med att öka och korta galoppen. Annars var hon jätte duktig och lyssnade bra.
Längtar till våran dressyr kurs i sommar!!! :-)

älsklings pinne :-)

Allt i svart

Köpte nya saker till hästen igår.



Santa Cruz Celine Fast en svart!!



Sadelgjord 295 kr.



Kalvskinns stigbyglar 399 kr.



Svart förbygel 749 kr.



Schabrak 239 kr.

speedy


illa

Våran lärare tvingade oss att stänga av våran mobil och lägga fram de på ett bord och sen stängde ner datorerna för att kolla på en dö tråkig film. Jag höll på att dö.
Shit vad vi är beroende av våran mobiler nuförtiden. Jag tänkte ta upp min mobil flera ggr sen kom jag på att jag inte hade den! haha

Tävling

Är med och tävlar om ett par skit snygga ridstövlar hos..



Låt mig vinna nu då så pappa slipper pröjsa ett par nya. Har testat dom och de är såååå snygga! ;-)

ghettohåla

Känns säkert att bo i hallsta nu förtiden! Tur att man flyttat till Västerås!

http://vlt.se/nyheter/hallstasura/1.841362-tva-personer-knivhuggna-i-hallstahammar 

Yey

wiiiiiiiie nu blev jag glad idag kom min sadel! Blir att hämta den sen. Fast får inte rida med den fören imorgon men men. :))))))

Lika som bär?

Varje dag har jag hört en j'vla fasanfågel skrika utanför mitt fönster. 
Nu har jag blivit galen på den där fågeln för att jag tror jag ser den överallt!

Så när jag gick in i hagen här om dagen så trodde jag att det var fasanen jag såg.


Fast det var visst en kråka.

Vad säger ni, lika som bär?
Nej inte direkt..

suck

Kommer ut till stallet på em och det första man får höra av Mikaela är:
- Du din häst har skenat fram och tillbaka i hagen jätte länge nu.

Så när jag tog in henne hade hon lera ända upp till magen. Så nu får lilla hästen gå i Barackhagen igen! Åh jag som vill ha en hage till min häst varför kan det inte bara fungera?
Ridningen gick jätte bra idag. Väldigt fin och red med dressyrspö och då lyssnade hon mycket bättre direkt på skänkeln utan att behöva använda spöet. Sen hoppa vi ett kryss på 1 m och måste verkligen börja vänja mig nu med en häst som FAKTISKT kan hoppa och hon hoppar ganska stort. Hon har ganska stora rörelser över huvudtaget.

25e Maj

Idag släppte vi ihop Bella i en ny hage. Äntligen slipper hon gå i lilla barackhagen själv. Allt gick bra som tur va. Trodde nämnligen att stona skulle kunna börja sparka men nejdå.
Tyvärr var inte solgudarna på min sida idag, så typiskt så jag fick inte sola idag. Istället får man väl ligga i sängen och kolla på någon dålig film och äta upp sig. Sen blir det stallet igen senare och hoppa idag för första gången på Bella. :-D
Får lite utbrott på min dator som är lite knas, det går inte att logga in på msn eller använda vanliga internet explorer. Det går inte heller att göra mellanslag så texten sitter ihop -.-

24e Maj

Idag gick ridpasset jätte bra hihi hade markarbete och så duktig hon var min flicka! :-)
Imorgon är man ledig skönt. Hopppppas på bra väder så jag kan sola!

23e Maj

Idag fick jag hjälp av pappa i stallet, han har tjatat så mycket och idag fick han äntligen rida Bella.
Tyvärr blev det bara några dåliga mobil bilder.

När vet man att det är rätt?

Igår åkte mig bebis :( Vi tog våran sista skritt tur ut i skogen och det var jätte mysigt. Varmt och skönt väder fick vi också! Tårarna kom när transporten åker iväg och Pinnen står och kollar ut genom transporten och kollar på mig som att han säger: Varför står du kvar där för? Usch jobbigt :'( Men han kommer till ett bra ställe där han kommer att trivas jätte bra! :-)

Saknar dig redan :'/


Sen så blev det ett pass med Bella i paddocken och det jätte bra!

Min Prins

Tog en barbacka tur med pinnen idag sen beta jag med han i en timma hihi myyyss. ♥
Pappa har däremot inga fotograf skills så bilden blev i oskärpa!








21a Maj

Skönt med fredag! Fast jag längtar inte tills imorgon för då åker min bebis ifrån mig :( Usch jobbigt det kommer att bli. Att inte se honom som man har gjort i princip varje dag det senaste åren. Men han kommer få det bra iaf! Så idag kommer veterinären ut och kollar igenom honom och raspar tänder. Sedan blir det att rida ut om det inte regnar! Hade egentligen tänkt att duscha honom men det är ganska kallt idag så vi får se.
För Bella blir det nog att vila idag eftersom att jag har så mycket att göra ändå. Samtidigt vill jag inte rida allt för mycket i din sadeln vi har nu eftersom den inte sitter så bra på henne. Får hoppas på att den nya sadeln kommer så fort som möjligt!
Ska väl kila hem nu får sluta när jag vill så orkar inte sitta kvar här! Så Cya! ;-)

Dagens Ridpass

Var tydligen ingen dressyr träning idag fick jag reda på imorse. Bra att man får reda på sånt i tid! -.-
Så blev ett pass i paddocken med lite hjälp av Mikaela! I slutet gick hon jätte fint. I början av passet är hon stel som en pinne och efter man ridit igenom alla gångarter börjar hon mjukna upp.

Snart kommer nya bilder på hästarna! :-)

OMG






Bellabuuuus

Idag är jag skit nöjd över mitt och Bellas ridpass. Börjar förstå hur hon funkar och vad man ska göra för att hon ska lyssna mera. Ser fram emot våran dressyr träning imorgon och hoppas att det går lika bra som det gjorde sist! Snart ska vi börja hoppträna också. Skitans kul! :D



Ska kolla om någon kan ta bilder på oss också när jag rider :-)
Hahah lägg märke till hennes TJOCKA pannlugg ;-)

en vanlig onsdag

Skön vecka i skolan, slutade 12 igår, 12 idag och 12 imorgon ;-) Hoppas vi får sluta 12 på fredag med!!
Idag är det onsdag och det betyder att jag har intaget i stallet, och himlen är grå och det betyder regn och det resulterar ingen bra dag!

Hittar inte ett av mina arbeten så nu måste jag sitta och göra om det, fast ska ju bara leka lite i photoshop så skadar inte alls!


En sten?

Skulle skritta ut i skogen idag med Bella. Men när vi skrittat en bit så upptäckte jag att det inte var så avslappnande som jag tänkt mig. Det började med att hon kollade på en helt vanlig sten. Den var jätte läskig så hon snurra om och skulle springa hem. Men nej du det skulle hon inte få göra. Hon blev rädd för en gubbe och en hund, fyra stenar och en fågel och plast som blåste. Snacka om sjukt tittig häst. Jämför man med pinnen så är han ju väldens lugnaste häst! Men iaf så vände vi tillbaka till stallet igen och red inne i ridhuset istället och då gick det mycket bättre! :)

Sedan gick jag en promenad  med pinnen :)

Gud vad jag kommer sakna min fiiina prins! ;/


18e Maj

Ska redovisa min argumentation om att HÖJA STUDIEBIDRAGET!



Diggar min illustration! ;-)


17e Maj

Vaknade imorse och var hur trött som helst. Orkade inte ta mig ur sängen men var ju illa tvungen!
Hade fresbee golf på idrotten idag, som vanligt föll kartan i min hand. Haha måste ju få säga det själv att jag älskar min lokalsinne snacka om att man hittar! ;-) Synd att jag var mindre bra på att kasta fresbee och råkade ramla rakt in i björkris. heh.

Idag tog vi också ut sadelprovare och köpte en ny bra sadel som passar till Bella. Fast sadeln kommer inte fören senare i veckan så bilderna på den kommer då. Väldigt snygg och super skön att sitta i!

Nu är det dags att skriva mitt PM sen sovaaaaaa! gud så skönt!

16e Maj

Åh nu är min mage propp full efter att ha ätit tårta, sockerkaka, mockarutor och tacopaj! <3
Fick fina presenter också!

härligt väderrrr!!

Första gången på det sköna året som man kan ligga ute och sola. GILLAS VÄLDIGT MYCKET! (Y)
Nu är det dags att fixa till brännan igen. Sen blir det TAGGA för ikväll med tjejerna! ;-)
Högtalarna står på högsta volym och väntar bara på att grannarna kommer och knackar på! ;D


15e Maj

Tog ut Bella så hon fick beta idag. :-)

Hold tight

När tårarna faller


14e Maj

Lång och fullspäckad dag igår, Hade stalljour och hade båda hästarna. Hade med Bella på dressyrträning och det gick jätte bra! Shit vad vi jobbade på  men trodde jag skulle dö. Jag var helt slut men kul var det! :-) Ser fram emot nästa veckas träning.

Pinnen kändes också väldigt fin och mjuk och jobbade på bra.
Idag har jag bara Bella så då kanske jag inte blir så trött så jag deckar så fort jag läggar mig i sängen.

Men nu blir det plugg och städa rummet, hörs!


12e Maj

Var ju till Glada hästen och blev ett par nya saker till hästen! :)

 

Svart pullarträns med Swarovskikristaller på och det passa skitans bra på henne! :)

 

Likadana skydd fast i svarta.



Ett Nova bett.

Sedan följde också en grimma med hem! :-)

Film

Här är en ridfilm på min nya häst när förra ägaren rider. Så fin hon är! :-)


jag dör

Matte nationella gick mycket bättre än vad jag väntat mig. Känns skönt att ha gjort det nu iaf..

Sen på bussen på vägen hem höll jag på att dö, trodde jag iaf. Då det kommer ett helt fullt lass med små barn. Den ena sitter och skriker MONSTERSKIT!!! den andra sitter och stirrar på mig som om jag var en utomjording, den tredje har klämt in sitt huvudet mellan min stol och en unge bredvid mig och sitter och skriker i örat. När alla ska gå av bussen så ramlar den fjärde på mig!

Nu är jag i allafall hemma och äter nudlar sen blir det stallet och rida min pollar. Sen blir det en sväng förbi Glada hästen och köpa lite nytt till hästen! :-) Hörshej!

Fucking Åmål (y)

Sen kom min pöjk hit och vi kollade på Step up och har sett den flera ggr men fortfarande lika bra. Sen kollade vi klart på kära fucking Åmål åh det var en favorit i repris! ;-)




11e Maj

Skönt med ledig dag. Ända från halv 11 imorse till 4 var jag ute i stallet. Fixade och red båda hästarna. Det blev att rida ut. Först red jag  "Bella" och hon tittade på verkligen allt. Det kan man iofs förstå eftersom det är en helt ny plats och nya saker. Sen red jag Pinnen och det gick jätte bra. Han kollar ingenting jämfört med henne så då var det bara att koppla av och njuta. Kul att ha två hästar för då känner man verkligen skillnad när man först setat på den ena och sen sätter sig på den andra. Det är en STOR skillnad på båda. Hade jag haft pengar och tid så skulle jag verkligen vilja ha kvar pinnen!





VS


10e Maj

Snacka om skön vecka det här blir! Skolan idag till 2 , lediga imorgon,torsdag och fredag sen slutar man 12 på onsdag ;-) Känns lagom skönt :D Men det är bara bra för då hinner jag lägga ner mycket tid på hästarna! :)

Hade tänkt att vänta tills imorgon innan jag red min lilla bellefleur men eftersom hon hade lite för mycket energi efter en lång dag i transport och gått i en liten rasthage så tyckte jag minsann att det inte skadade att hon fick ridas. Gick jätte bra men verkligen stor skillnad mellan henne och pinnen. Pinnen har sin egna motor och henne behöver man rida hela tiden annars saktar hon av så var helt slut när jag kom hem. Kanske får upp min kassa kondition lite nu också ;-) Sen red jag pinnen. Det gick väldigt bra idag, han lyssnade jätte bra. Sen blev jag lite för trött och orkade inte rida mera. Men men.. Hoppas att de går bra imorgon! (y)



Här har ni en bild på snyggingen! :)

9e Maj

Det tog från kl 6 imorse till kvart i 5 på em att åka ner till Strömstad och hämta hästen. Hon sparkade ganska mycket hela vägen till Uddevalla, (alltså ungefär en timma) Sen började hon lugna ner sig. Till slut var hon helt tyst där bak. Men hon var jätte duktig på en sådan lång resa. Verkade trivas bra i sin box och rullade sig direkt när hon kom in! Längtar tills jag ska få rida henne igen! :)

Sen longera jag Pinnen i paddocken. Idag var det tänkt att vi skulle träna mycket på galoppen i linan och han skulle få springa av sig lite efter att ha fått gått ganska lite hela helgen. Tyckte han skötte sig jätte fint ända fram tills han började bli rädd för piskan helt plötsligt. Han fick iaf springa av sig ordentligt och galoppen gick jätte bra! Galoppera flera varv i både vänster och höger. Duktig häst! Imorgon blir det ett pass att rida igenom honom ordentligt.

Bilder på Bellefleur kommer imorgon! :-)



Bild på när jag longera Jenni förut :)


8e Maj



Väldigt nöjd med min födelsedag! Söt kille man har som kommer hit och ger mig 17 rosor! :*
Idag blir det åka hem till oliver och sen tidigt imorgonbitti kommer pappa och hämtar mig sen åker vi till Strömstad och hämtar hem min nya häst! :D Ska bli väldigt kul! Så i ungefär 2 veckor så kommer jag att ha två hästar att rida och sköta om, tur att gulliga filippa hjälper mig! :-)

Nice

Åh vad jag älskar att fylla år hihihi ♥



BRUUUUUN!!!♥

Bildspel



Bilder ifrån förra årets strömsholms tävlingar! :)

7e Maj = min födelsedag!

Woho idag blir man 17 år! Ett år närmare min pension. yey.

Idag ska vi skapa våran egna hemida på webbdesignen. Har fått idén om att göra ett bild galleri med alla mina hästbilder. mmh det här kan bli spännande! Ni får se resultatet sen när allt är klart. :)

min prins♥

Det har varit en lång och jobbig dag. Ville bara lägga mig ner och smälta in i jorden. Så har jag känt hela dagen. Men dagen slutade bra ändå. På söndag åker vi och hämtar hem min nya häst! :) Bilder och information kommer på söndag. Känns jätte kul och spännande.

Så har nu bestämt mig för att lämna ut min prins på foder derför att han inte räcker till mina mål. Så känner nu att han kan komma dit där han trivs och används till precis det han tycker om. Att bara ta det lugnt, njuta av livet, ridas i skogen och några lättare pass i paddocken. Så har derför tagit detta beslut efter mycket betänketid. Känns som att man säljer sin bästa vän. För det är precis det han är en bästa vän. Som finns där med sin mjuka och lena mule som tröstar mig när jag är ledsen. Han är så lugn som att han vore säga att allt är okej. Precis som att han förstår hur jag känner. Åh vad jag älskar min kille och det är just derför jag har tagit det här beslutet för jag vet att det kommer bli bra för oss båda.

Tänker jag tillbaka 2 och ett halvt år så handlade mina nätter om att ligga vaken och tänka på dig. Hur vacker och snygg jag tyckte du var. Jag ville så gärna sitta på din rygg. Fatta vad glad jag blev då när jag fick höra att jag skulle rida på dig. Trodde aldrig att det skulle hända. Du var ett litet krutpaket och du spände hela din kroppp för du var lika spänd och nervös som jag var. Men det var en riktigt härlig upplevelse att få uppleva en liten dröm. Sedan står jag här efter 2 och ett halvt år senare och har dig i min famn. Du är min egna häst och så mycket minnen som vi skapat tillsammans och så mycket som jag har lärt känna dig. Jag vet exakt hur du funkar från hov till öron. Våran härliga ridtur idag när jag red barbacka och din värmande päls mot mig. Tänker "vad fan har jag gjort? Här står min drömhäst precis framför näsan på mig men allt jag gör är att släppa det" och jag kan knappt svara på min egna fråga. Men det kommer bli bra, jag känner det på mig. Jag älskar dig min fina pojke! ♥



6e Maj



Allt suger lite just nu. Tur att det blir lite bättre imorgon med födelsedag och en ny underbar vän! ♥

5e Maj

Yeyyy fick gå upp 1 timme och 20 min före vanlig tid imorse. Huh det var jobbigt kan jag säga.

Idag blir det skolan till 12 sen ska jag sitta kvar och göra matte prov! Sen blir det att ta tåget mot hallsta och träffa danni och sova kvar hemma hos mamma. :) Ska flörta lite med Linn och se om hon kan klippa mig samtidigt ;-)

barbacka ♥

Ridpasset idag gick jätte bra. Förutom när vi skritta fram ute haha Grålle sprang rätt in i Pinnens rumpa och då sparka pinnen och allt vart helt knasigt. Iaf sen gick vi till paddocken och det gick jätte bra. Sen testa jag att rida barbacka på min sööta häst åh va mysigt det var! Första gången vi gjorde det och jag tror han gillade det mycket. Han blev lite mera avslappnad :)

Några mobilbilder får duga ;-)




Min bebiiisss!

4e Maj

Ridpasset igår blev inte så värst komplicerat. Trava mest runt på halv långa tyglar och red på volter. Sedan hade vi en 40 cm hinder i mitten och trava som i en åtta och varje gång vi kom i mitten så hoppa vi över hindret. 


3e Maj

Fotade Mikaela när hon red Regina idag. :)








2a Maj

Longerade pinnen igår och det gick jätte bra. Han lyssnade bra och jobbade med att korta och länga traven, liksom om man tänker tillbaka till första gången jag skulle longera honom så sprang han ju runt och visste knappt vad han skulle göra.

Sen så skulle vi galoppera och så började vi i det varvet han är bättre i och det gick sådär. Han kom in i galopp men bröt av snabbt igen. Så då prov vi hans andra varv och då kom han in i galopp på en gång och galoppera flera varv utan att bryta av! Så jag är jätte nöjd så vi fick sluta där. :)


RSS 2.0