Dagens ridpass

Dagens ridpass gick bra. Eftersom det är väldigt få hästar kvar efter att de flesta åkt på bete så kunde vi utnyttja hela ridhuset för oss själva. Vi använde oss av sockerbitar och bommar. Jag byggde upp två cavaletti med 4 galopsprång mellan och sedan tre galoppbommar. Ville träna på att få in rätt galopp språng eftersom det är något jag behöver träna på. På galopp bommarna har hon en jobbig tendens att bryta av till trav mellan första och andra bommen.


30e Juni

I inlägget "Godmorgon" så var det Anita Sande hon hette och inget annat. Är inge vidare duktig på att hålla koll på namn inom häst sporten. Något som jag får bli lite bättre på känner jag. ;-)
Idag blir det att kolla igenom den nya hagen som hästarna ska gå i imorgon. Sen blir det att rida markarbete.

Happy as a hippo

Äntligen så funkar internet på pappas dator igen. Wii äntligen slipper jag den lilla mini datorn som man knappt ser texten på. Mhih plus att jag har alla mina bilder igen!

Idag hade vi stallmöte, vilket betyder att vi pratar om vilka hagar hästarna ska gå i, med vilken häst, morgon fodring, utsläpp, helg jourer o.s.v. Så nu ska vi flytta Bella och Tilda till en annan hage där det är mycket mera gräs som de får äta. Det bästa av allt är att hagen är precis utanför mitt köksfönster. Ganska mysigt att kunna äta frukost och kolla på min vackra häst at the same time! ;-)

Sen blev det en kvällsridning. Eftersom det har varit 200 grader varmt idag så går det inte att rida mitt på dagen. I alla fall så blev det en sväng på Hässlöfältet. Travade lite på gräsvolten och galopperade på fältet! Svettigt var det när vi var klara men men.
Sen fick jag CP på alla mygg som satt överallt både på hästen och mig. Hade seriöst 20 myggor på mitt ben. Och 30 st som satt på Bellas hals. UÄK!


Bild från sommaren 2008.

Godmorgon

Igår var vi iväg med Regina för Sandra skulle rida för en hoppryttare. (hehe kommer inte ihåg namnet *skäms*)
Iaf så följde jag med och fotade! :-)





Sandra rider..








28e Juni

Det här är Bella varje dag när hon ska få komma in från hagen. Man behöver bara ropa Bella så kommer hon i full galopp. Söta hästen! :-)


Seriöst

Något som verkligen gör mig irriterad inom hästsporten är det HÄR! 
De ända dom kan berätta är om kusken/ryttaren klarade sig eller om den skadade sig.
Men dom kommenterar aldrig om hästen fick någon skada? Klarade den sig, eller fick den en skada? Detta är något man väldigt sällan får höra på nyheterna. Varför gör dom inte det? Hästen har väl lika stor roll i en sådan här sport och bordes ta som en viktig del i sporten. Det är hästen som gör allt jobb!!

Titta på klippet så förstår ni nog..


Scatman

Blev solning med sandra nere på Framnäs. Det var stekhett i solen och ingen av oss hade någon lust att doppa oss i det bajs bruna vattnet så svettigt blev det. Till slut gick vi och köpte mjukglass vid hamnen. Mmh Gott!

Ridningen gick jätte bra idag. Hon bärde sig riktigt fint några gånger och det var bara att sitta och "åka" på henne. Riktigt nöjd ska försöka att rida mycket i låg form eftersom hon har gått väldigt högt med huvudet.

Nu blir det mera fix och sen löga! :-)

27e Juni

Herregud vad trött jag är. Att kombinera sen kväll med tidig morgon är inget att rekomendera. Hade iaf väldigt trevligt igår. Men imorse var det bara att kliva upp och kila iväg till stallet för att morgon fodra och släppa ut hästarnna. Släppte ut Bella och Tilda i en annan hage idag eftersom det är mera gräs i den. Bella behöver verkligen äta upp sig hon är smal som en pinne även fast vi ger henne väldigt mycket ensilage för att hon ska gå upp i vikt.

Midsommar


Våran snygga snea midsommarstång haha!





Nu blir det en rejäl frukost sen somna i en solstol.

Galen i dig






Dagens ridpass

Jag är väldigt nöjd med dagens ridpass. Hon jobbade på väldigt bra i paddocken. Men hon var väldigt pigg och ville gärna galoppera på. Jobbade mycket i volter och serpentiner för att få lös bogen. Sen så hoppade vi några terräng hinder vilket hon tyckte var väldigt kul! Första gången vi kom på hindret var jag inte riktigt beredd på att hon skulle dra så mycket som hon gjorde så hon drog iväg med mig och flög över stocken. Jag fick knappt stopp på henne efter men andra gången var jag med beredd men tredje och sista gången gick jätte bra då hon verkligen lyssnade på mig och höll tillbaka.


Äntligen

Äntligen har jag fått igång min "pappas" dator med alla mina bilder! Ända felet är att internet inte funkar på den. Men det får jag fixa senar ikväll. 

Kvällen igår var väldigt trevlig. Var hemma hos Oliver och det kommer bilder sen när jag hunnit lagt in dom på datorn.

Nu blir det att ta in lite hästar och åka och handla sen rida. :-)

Midsommarafton

Första gången på evigheter som jag är hästledig. Asså det var flera månader sen. Ganska skönt så nu hade jag tänkt sola hela dagen men solen sprang och gömde sig så får väl hjälpa grabbarna med midsommar stången haha. Spotify listan är full med sköna låtar tack vare mig nu, så vi hörs! ;-)

häftigt

Här om dagen så fick jag möta rädslan i vit ögat och klippa av 1 cm tjock manbit från Bella. Som vi skulle skicka in till någon som kan räkna ut hur hästen mår och om den har några problem o.s.v. Så idag fick vi svar och vi fick hem ett häfte där det står en massa och vad hon ska äta och att hon hade ont i en tand. Vilket vi hade lite gissningar om innan. Så nu blir det att fixa en häst tandläkare och fixa nytt foder!




24 juni 2009 till 24 juni 2010 ♥

Jag älskar dig!



24e Juni

Åkte ner till stan en snabbis idag för att handla en present sen blev det en Mcflurry på donken! MUMS!
Snart blir det stallet och ta hand om min prinsessa :-)


suck

Det funkar inte att lägga in filmerna i Movie Maker :( Jag fattar ju ingenting av det här programmet!
Aja nu måste jag sova, får se om jag hinner fixa det imorgon. Godnatt! :-)


Dagens ridpass

Idag var det våran andra och sista dag på dressyrkursen. I början gick det inte alls bra, jag var irriterad och det gjorde att jag inte kunde slappna av i ridningen. Så vi blev inte överens. Hon gick högt med huvudet och jag var lite otydlig i min rörelser. Pappa filmade också när vi red, så nu när jag sett hur jag ser ut när jag rider så skäms jag. Jag ser jätte arg ut, verkligen jätte arg! Men jag är koncentrerad på vad jag och hästen gör. Nu vet jag också vad jag måste förbättra. Jag la märke till att min häl åker jätte lätt upp så måste tänka på att trampa ner ordentligt med foten. Sen också att räta upp mig och kolla framåt! Att jag måste korta mina tyglar och mina ben måste vara mera stilla.

Men bara att träna nu under sommaren. Sedan ska jag testa att rida med ett kortare spö eftersom hon är väldigt rädd för det långa spöet. Vi tror hon blivit slagen eller något för så fort jag ska byta spö hand så blir hon jätte rädd.

Hade tänkt att visa filmen men det går inte att lägga in filmerna i movie maker och vet inte hur man lägger upp på Youtube. Men får försöka fixa för skulle vara kul att få lägga upp den i bloggen! :-)


chihuahua

Ännu en gång har jag varit duktig och gått ut och gått. Var ute i en timme och svetten rann när jag var hemma igen. Härligt nu ska jag bara försöka att hålla det här hela sommaren också!

Sen tog jag min kamera och satte mig i gräset med våra söööta chihuahuor.















Akta hon är fett farlig!

Dagens ridpass

Kul att när man kommer hem ska sätta sig i sängen så brakar sängen till. Så kollar man under sängen så sitter ena benet helt snett. Hann jag gå upp så mycket i vikt när jag sov hos mamma inatt?

I alla fall så var det första dagen på våran dressyr kurs idag. Det började med att jag glömde mitt spö i skåpet så hon var väldigt seg. Så tack vare det gick det inge bra eftersom jag fick skänkla hela tiden för att få henne framåt. Men i slutet av passet gick hon jätte fint. Sista galoppen gick hon super! Vi gjorde en fin avsaktning utan att tappa kontakten.
Så imorgon blir det att träna på öppna och då ska jag se till att inte glömma spö och se om pappa kan filma eller ta kort om vi inte får tag på någon filmkamera.

Har tyvärr inga bilder på den här datorn eftersom min inte går att sätta på så har fått låna min pojkväns dator! ;-)

22a Juni

Kom hem till mamma igår och sov här tills idag. Har säkert gått upp 5 kg nu för att jag proppat i mig så mycket godsaker som mamma alltid har hemma, Pannkakor, mockarutor, paj med vaniljsås!!! Bara att passa på när man är här för när man åker hem till pappa så levar man på vatten och grönsaker.

Idag är det ap varmt ute så det blir att träffa Jenny och sola. För att senare åka hem till Västerås igen. :-)


21a Juni

Longerade Bella idag.
Imorgon börjar våran dressyrkurs på två dagar. Ska bli väldigt kul! Ska se om pappa kan filma när vi tränar.  


20e Juni

Träffade mamma idag på fm och vi shoppade massor med kläder! :-)



Jeansjacka från JC, två linnen och shorts från HM och en tjocktröja från Stadium.

På em så blev det stallet och idag flyttade jag Bella till annat stall på Hamre. Mycket mindre och inte lika mycket folk så det kan bli ganska skönt. Men ska bara stå där över sommaren sen flyttar hon tillbaka till sin vanliga box. :-) Sen blev det en tur ut i skogen med Carro. Eftersom jag hade dålig fantasi på hur jag skulle rida och vi inte hade varit ute på länge så skadar det inte. Massa med myggor bara som gillar att bita på söta Bella!!

Nu ska jag äntligen få breda ut mig i sängen eftersom jag sover själv inatt! Godnatt!

Fredag







Synd att någon idiot tog bilden i oskärpa ;-)


19e Juni

Ridningen gick inge vidare idag, hon var väldigt pigg och studsade och ville bara dra iväg i galoppen. Vi var inte överens över huvudtaget. Men till slut gick hon fint både i skritten, traven och galoppen! :-)

Idag blir det förmodligen en hemma kväll med hundarna och tjocka mat. Alldelses ensam, buhu vad jobbigt..

Första dagen på jobbet och jag trodde jag skulle dö. Jag ser inte alls fram emot imorgon. Vill bara ligga i min trygga säng och sova istället.. ;/

01:21

Härlig kväll med härligt folk! Det gillar vii!! :-)


18e juni

Av någon konstig anledning funkar inte min dator. Hade på den igår morse sen dog den för att batteriet tog slut. Nu har jag laddat den hela natten och nu funkar den inte att sätta på. Jag blir galen hur ska jag klara mig utan en dator? Nej får se till att fixa den...

Igår hade vi dressyr träning, det gick hur bra som helst. Hon jobbade på riktigt bra och jag hade ingen häst i handen. Så idag blir det en riktigt vilodag för henne! :-)


så det kan gå

Blev lite ledsen i ögat när mitt favorit halsband gick av! Ingen aning att det bara skulle gå av eftersom det är äkta silver och borde hålla länge. Men nej det bara ramla av när jag hade det på mig!


16e Juni

Idag bytte Sandra och jag häst så jag fick rida på Regina. Kändes väldigt annorlunda. Jag tyckte hon hade väldigt mycket gung i sig och var väääldigt seg och reagerade kanppt på spöet. Men till slut fick jag henne att lyssna i skritten och en kort stund i traven tills vi skulle galoppera då hon körde ut hela rumpan och vägrade fatta galopp. Till slut när vi galoppera då råkade hon dra iväg med mig men lyckades få stopp på henne. Herregud jag var lika röd som en tomat efter det. Men jag är nöjd ändå eftersom jag trodde hon skulle vara värre haha! Kändes skönt att få sitta på sin snälla Bella efter det, tror jag håller mig till Bella hädanefter! ;-)


Dagens ridpass

Börja med att skritta fram ute och sedan red vi i paddocken. Hon var väldig okoncentrerad i början och skulle kolla på allt som var omkring istället för att koncentrera sig på mig. Men i slutet vad hon riktigt fin och trött! Sen så stod det tre olika hinder framme. Ett plank, ett kryss och ett liknande grind hinder.


Vi övade på att byta galopp över hindret, jag vet basic men det gick skit bra iaf. Sen hoppade vi en kort bana som bilden ovan. Först över planket sedan göra en volt och komma på krysset. Byta galopp och rida en volt och komma på "grinden". Det ända var att hon kom in i fel galopp efter planket så vi fick bryta av och fatta ny galopp annars gick det jätte bra! Hon hoppar som en gudinna och jag längtar massor tills vi kommer ut på tävlings banorna. Det bästa av allt är att jag inte känner mig rädd på henne för hon hoppar allt. En riktig läromästare! :-)

15e Juni

La mig och sola vid tio och då var himlen helt klar blå. Nu två timmar senare så är det fullt med regn moln och det blåser kallt. Vad är det för fel på sveriges väder?
Så jag har varit duktig och tog en timmes powerwalk så nu kan man äta med gott samvete!


sleep tight

Nu är det väl dags för att sova tror jag. varför är alla så tråkiga för!??


Bellabus

Ridpasset på bella idag gick bra. Jag och matilda galopperade på fältet och både jag och hästen tyckte det var kul. Bella drog som bara den så fick sitta och hålla henne jätte mycket. Sen så släppte jag henne upp för backen och fyfan vad härligt det var. Grålle tyckte också om det så han börja sparka bakut haha.


14e Juni

Livet rullar på och det är sommarlov. Kan det bli bättre!?
Nästa helg börjar jag jobba också och får äntligen tjäna lite lax. Gillas.
Igår red pappa på Bella.
Idag får hon nya skor för hon har två och en HALV sko på sig. det ni.
den har gått av på mitten. Vilket jag aldrig sett förut men något nytt skadar ju inte.
Sen blir det rida min sötnos och vi får se vad vi hittar på idag.







Grand National 2














Grand National












Ponny galoppen

11e Juni

Och idag var det Max tur att ta studenten! Grattis!








10e Juni

Äntligen slipper du skolan! Grattis bror!










blommigt

Såhär såg man ut på skolavslutningen idag..
Senare blev det middag på di spagnia(stavning?) vilket var väldigt trevligt! :-)


Akademisk ridkonst

Idag blev det ingen ridning utan vi testade på frihetsdressyr. Vilket var jätte kul att få testa på något nytt och hon var jätte duktig. Vi tog hjälp av ett träns och ett dressyrspö. Hon gjorde precis som jag ville att hon skulle göra. Vi tränade på att hon skulle stanna när jag stanna, sen gå slalom och sen gå stäld på en volt och få inre bakbenen att trampa innanför. Om ni fattar haha.



MIN BEEEELLLLLA SÖTNOSSSS! ♥


9e Juni

Idag får vi äntligen sommarlov! Kan knappt fatta det, ett år på John Bauer med Bytingen har gått så himla fort! det känns som det var igår när man kom in första gången i klassrummet och alla satt hela tysta och titta på varann.
Skönt med lov iaf, sova ut på morgonen, härliga dagar på hästryggen och med vänner! :-)


dagens pass

Idag blev det hoppning i paddocken. Snart hoppas jag att det regnar för det är himla dammigt i paddocken. När vi kom in i stallet idag så var mina svarta skydd gråa och både sadeln och schabraket var dammigt!

Iaf hoppningen gick jätte bra. Såhär såg banan ut:


Nu när man inte förtillfälligt inte har någon Photoshop på datorn så får Paint duga ;-)
Hindren var inte så värst höga, planket låg ungefär på 80 eller 90 cm tror jag. Hon lyfter knappt på benen när det är så lågt så hon hoppar mycket bättre när det blir lite högre. Jag känner mig verkligen säker på henne i hoppning för hon hoppar verkligen allt och när vi kom för nära hindret så fixa hon det fint! :-)


7e Juni



Helgen har också spenderats med pöjken.
Som snart flyttar in till västerås några veckor. Ska bli väldigt skönt! :-)♥

Pinnen♥

Nu kommer lite bilder på Pinnen och där han bor nu :-)







Pinnen och hans nya tjej! :D



Han verkar trivas jätte bra och så glad över att han har kommit till ett bra ställe! :-)


Fina Bellefleur

Igår blev det ingen ridning p.g.a att jag spenderade hela dagen på strömsholm och sedan fick solsting och mådde inte så värst bra. Red därför igenom henne idag. Fick rida på mitt tredelade bett idag eftersom mitt andra silikonbett har i princip gått av på mitten. Vet inte hur det blivit så men ska försöka få ett nytt imorgon.

Men ridningen gick iaf jätte bra även med det bettet. Träna mycket i skritt och trav med serpentiner och volter och temoväxlingar. Sedan gick vi över till galoppen och red även där mycket med volter och tempoväxlingar. Måste verkligen träna med övergångar på henne eftersom hon har lätt att börja "springa" när man saktar av från galoppen. Och när man fattar galopp så travar hon ett par steg och sedan faller in i galoppen.

rubrik

Fälttävlan







Akademisk ridkonst






6e Juni



Strömsholmstävlingarna fredag och söndag. Flera bilder kommer imorgon! :-)
Godnatt!

4e Juni

Sista filningen på hemsidan nu. Synd bara att jag alltid är så smart så jag la över mina naturbilder på pappas dator igår som jag skulle ha med på sidan idag. Måste ha blivit lite trött igår. Fick sitta i 3 timmar med den där skiten! (y)

Tummen ner

Håller på att flyttar över alla mina bilder ifrån min skoldator till pappas bärbara som får bli min stand in under sommaren :) Snacka om mycket jobb, jag kommer få sitta med det här hela natten. Har inte ens kommit halv vägs och har redan setat i en och en halv timma. Dåligaaa USB minne som knappt får in några bilder!...

3e Juni

Wey har bara ett projekt kvar i skolan och det är hemsidan. Sen är jag klar med allt! Känns så himla skönt att fått allt gjort.

Smygbilder.



Framsida



Om mig, haha bry er inte om texten för jag bara skrev något ;-)

Hehe mja hade inte direkt tänkt mig den såhär men eftersom tiden rinner iväg så får den här duga :-)

2a Juni

(Måste bara säga shiit vad tiden går fort! Det är redan juni och sommarlovet börjar nästa vecka!?)

Longerade Bella idag. Ville se hur hon gick i linan och hon var mycket duktig. Dock så vände hon in på volten när vi skulle göra halt istället för att bara stanna.



Här är min omplåstrade häst. Härom dagen så skulle jag ta in henne från hennes nya hage. När hon plötsligt får panik och försöker hoppa över järngrinden till hagen. Men hon får ingen sats och fastnar med frambenen på grinden och ligger på grinden. Jag får panik och vet inte vad jag ska göra men på något konstigt sätt så ställer hon sig upp på alla fyra igen. Så nu har  hon två skrapsår på båda frambenen. Tur i oturen att inget gick värre iaf!


kill me

Fick reda på idag att man måste lämna in skoldatorn till skolan över sommarlovet. Något som jag helt glömt bort!! Asså gud hur ska jag klara mig utan en dator hela sommaren? Alla mina bilder kommer vara borta om jag inte sprar dom på ett USB minne. Mitt USB minne klarar typ 100 bilder och inte mer. HUR SKA DET HÄR GÅ!?
Nu blev min dag dålig! :(



gääsp

Ridpasset idag gick inte så bra. Det var väldigt varmt att rida i svart tjock tröja i solen. Både hästen och jag var trötta, hon har gått hårt de två senaste dagarna. Men den sista minuten gick det bra iaf. Sen fick filippa rida på henne och det gick bra :-)

Sen har jag varit duktig och tagit tag i att damsuga och städa lite på mitt rum. Fast det tar bara två dagar sen är det lika skitigt igen så. :-)

summer

Är ledig idag så har spenderat lite tid med min kära babbbbee! (Kameran)















63 grader!?

Hmm jag som tyckte det var ganska kallt ute idag?


RSS 2.0